Търси насочено информация за актюерски новини

понеделник, 1 декември 2014 г.

Резултати от стрес тест 2014

Предприятията изчисляват основен сценарий, използвайки предстоящата Solvency II законодателна рамка, без вътрешни модели, и отгоре на това изпитват редица тежки макроикономически и застрахователни специфични шокове, включително продължителен период на ниски доходи ("японски като" сценарий) и внезапен обрат в лихвените проценти ("Inverse" сценарий).
Резултатите от основния сценарий показва, че секторът е като цяло достатъчно капитализирани по отношение на изискванията на платежоспособност II. Въпреки това, 14% от фирмите, представящи 3% от общата сума на активите, имаше съотношение SCR под 100%.
Резултатите Стрес-тестът показа, че застрахователният сектор е по-уязвима към "Двоен удар" стрес сценарий, който съчетава понижение в стойността на активите с по-ниски нива на безрисковия лихвен процент. Въпреки това, 56% от фирмите ще имат достатъчно ниво на капитал съгласно най-тежкия "Двоен удар" стрес сценарий.
Според модула нисък доход на стрес-теста, 24% от фирмите не биха отговорили ........

Като продължение на стрес теста ЕОЗППО издава набор от препоръки за Националните надзорни органи (ННО), за да се справи по координиран начин на установените уязвимости.
В контекста на подготовката за Solvency II, на ННО, се препоръчва да се ангажира с точна оценка на готовността на застрахователни предприятия, по-специално по отношение на ситуациите, в които ще бъдат необходими увеличения на капитала и / или дейности за управление на баланса.
По отношение на основните слабости при стрес теста, на ННО, се препоръчва да се ангажират с фирми, за да се гарантира, че те имат ясно разбиране на техните рискови експозиции и тяхната уязвимост към дадени стресови сценарии и че те са в състояние да предприемат действия по възстановяване, ако тези уязвимости материализират ,
Въз основа на резултатите от модул нисък доход, по-специално за предприятията, които работят значително продължителна и / или вътрешна норма на възвръщаемост, на ННО, се препоръчва да се изследват техните стратегии и практики на активи / пасиви, управление и управление на риска и да се гарантира, че те правилно да оцени устойчивост на гарантираните цени за предлаганите.
Габриел Бернардино, председател на ЕОЗППО, каза: "ЕОЗППО стрес-тест 2014 беше един наистина превантивен надзорен инструмент. Той даде на надзорните органи на ЕС актуализирана картина за готовността на предприятията да се съобразят с предстоящите капиталовите изисквания за платежоспособност II и чрез прилагане на набор от строги и тежки натоварвания, ни посочи областите, в които предприятията са най-уязвими. Препоръки ЕОЗППО ще гарантират, че слабости се отчитат, и че ще бъдат предприети последващи действия от ННО".

Документацията може да бъде разгледана на сайта на ЕОЗППО.

Google Преводач за фирми:Преводачески инструментариум

Няма коментари:

Публикуване на коментар