Търси насочено информация за актюерски новини

събота, 8 ноември 2014 г.

Академията на PwC със семинар за новата регулаторна рамка, въведена от директивата "Платежоспособност II"

PricewaterhouseCoopers
Снимка: Odit.Info
Възможно ли е да се използва регулаторната рамка на Платежоспособност II за развитието на Вашия бизнес?
Директивата въвежда нова регулаторна рамка, оптимизираща финансовата стабилност на застрахователната индустрия чрез въвеждане на по-комплексни изисквания за платежоспособност, които да вземат в предвид и рисковете, пред които компаниите са изправени - застрахователните рискове, както е в момента, но също и пазарните, кредитните и операционните рискове.
Инвестицията в проекта Платежоспособност II (ПII) трябва не само да изпълнява нормативните изисквания, но също така да Ви помогне да разбирате по-добре Вашите клиенти и да управлявате бизнеса си по-ефективно.
Целта на нашия семинар, е не само да разясним изискванията и да се съсредоточим върху основните послания на новата регулаторна рамка, но също така да отделим време за взаимодействията между изпълнението на изискванията и другите дейности за развитие на бизнеса. Нашите доказани експерти Йозеф Дуцки и Мартин Хърди ще споделят с Вас практическия си опит, придобит от реализирането на свързаните с ПII проекти. Йозеф Дуцки е мениджър актюер с повече от 15 години опит в застрахователния сектор, като през последните 5 години предоставя услуги по застрахователни проекти на PwC България. Мартин Хърди е старши мениджър, фокусиран върху предоставянето на одит и консултантски услуги за клиентите на PwC от застрахователния сектор из цяла Централна и Източна Европа(ЦИЕ) през последните 10 години.
За кого е предназначен този семинар?
Този семинар е предназначен за изпълнителни директори на застрахователни дружества, но също така е подходящ за мениджъри на проекти свързани с ПII, риск мениджъри, ръководители на отдел “Вътрешен контрол” и актюери.
Програма:
Общ преглед на рамката:
Капиталова оценка (стълб 1)
Система на управление (стълб 2)
Собствена оценка на риска и платежоспособността (СОРП, стълб 2)
Външнофирмено отчитане (стълб 3)
Техническа част:
Качество и документиране на данните
Задълбочен преглед по някои теми свързани със стълб 1
Въпроси и отговори
*Семинарът ще се проведе на английски (превод на български ще бъде осигурен).
Дата:
25 ноември 2014, 9:00- 17:00 ч.
Място:
София Хотел Балкан (Шератон), зала Royal II
Цена: 250 евро*
*Корпоративни отстъпки при записване на повече от двама участници от компания.
Записвания до: 23 ноември 2014 г
За повече информация или регистрация, моля свържете се с екипа на PwC Академия на pwcacademy.bulgaria@bg.pwc.com или тел: +359 894 331 415
За да прочетете пълния текст на статията моля посетете линка по-долу:
http://www.odit.info/?s=2&i=3522

Няма коментари:

Публикуване на коментар