Търси насочено информация за актюерски новини

четвъртък, 14 ноември 2013 г.

1 януари 2016, Solvency II трябва да бъде в сила

Европейските законодатели са постигнали временно споразумение относно законодателството за изменение Solvency II, която поставя на застрахователното регулиране на път да се въведе от 1 януари 2016.

"Европейският орган за застраховане и професионално пенсионно осигуряване (EIOPA) приветства тристранната среща и постигнатото споразумение относно директивата Omnibus II. Omnibus II и яснотата по графика за изпълнение на Solvency II е дългоочаквана и със сигурност ще допринесе за укрепване на застрахователния надзор в Европа.
Това споразумение е от изключително значение за ЕИОПА като европейска институция, тъй като позволява на органа напълно да изпълнява своите задачи, свързани с насърчаване сближаването и съгласуване на надзорните практики."
Изявление на Gabriel Bernardino, председател на EIOPA, по отношение на тристранната среща споразумение за Omnibus II Директива

Повече подробности за тристранните разговори на 13 ноември в Европейския парламент на пресконференция бяха разкрити тази сутрин с Burkhard Balz евродепутат , докладчикът за Omnibus II , и Шарън Боулс евродепутат , председател на комисията икономически и парични въпроси на парламента .

Повече

Няма коментари:

Публикуване на коментар