Търси насочено информация за актюерски новини

сряда, 30 септември 2015 г.

EIOPA съветва да се създаде нов КЛАС активи за висококачествени инфраструктурни инвестиции по Платежоспособност II

Европейският орган за застраховане и професионално пенсионно осигуряване (ЕОЗППО) публикува днес своя Съвет на Европейската комисия относно идентификацията и калибриране на инвестициите в инфраструктура рискови категории.
EIOPA е предложил нов подход чрез предоставяне на съвети за създаване на отделен клас активи по Платежоспособност II стандартна формула за инвестиции в инфраструктурни проекти. Този нов клас активи се стреми да улови висококачествена инфраструктура, като същевременно се признава сложния и разнороден характер на такива инвестиции.
Предложеният подход по значение намалява изискванията за риска за квалифицираните инвестиции за инфраструктурни проекти в собствения капитал и дълг. В същото време EIOPA предлага стабилни изисквания за управление на риска, включително активно наблюдение на експозициите към инфраструктурни проекти, както и влиянието на стрес тестове на техните парични потоци.
Габриел Бернардино, председател на ЕОЗППО, заяви: "ЕОЗППО е постигнала забележителен напредък при предлагането на нов клас активи и разумността за регулаторно третиране в рамките на много кратък период от време. Инвестициите в инфраструктура могат да бъдат много важни за застрахователния бизнес, защото, поради техния дългосрочен характер, те могат да бъдат подходящи за да съответства на дългосрочните пасиви, както и за повишаването диверсификация на портфейла. Въпреки това, инфраструктурните проекти могат да бъдат много сложни и изискват специална експертиза за управление на риска.
Това е много важно, че рисковете от инвестициите в инфраструктура са правилно управлявани и наблюдавани в течение на времето. При такива условия, аз вярвам, че предложените калибровки отразяват рисковия профил на инфраструктурни проекти с високо качество ".
Кликнете тук, за да получите достъп до консултации.

Няма коментари:

Публикуване на коментар