Търси насочено информация за актюерски новини

понеделник, 14 декември 2015 г.

Устойчиво, отговорно и въздействащо инвестиране (SRI)

"Устойчиво, отговорно и въздействащо инвестиране (SRI) е инвестиционна дисциплина, която отчита критериите за екологичното, социалното и корпоративно управление (ESG) за генериране на дългосрочни конкурентни финансови резултати и положително социално въздействие."


Седем от най-големите пенсионни и застрахователни доставчици в Швейцария са обединили усилията си за създаване на сдружение за устойчиви и отговорни инвестиции.
The SVVK-Asir е основана, за да помогне на своите членове да изпълняват своите "доверителни" задължения включително критерии ESG в техните инвестиции.
В първата част на акронима са заиствани името на Schweizer Verein für verantwortungsbewusste Kapitalanlagen, а втората от френската асоциация Suisse pour des investissements responsables.
Учредителните членове включват AHV фонд от първия стълб, публичния пенсионен фонд Publica, пенсионните фондове за кантона Цюрих BVK, пенсионната плана на телекомуникационната компания Swisscom (ComPlan), пенсионния фонд на пощенската услуга (PKPost), пенсионен фонд на федералните железници SBB (PKSBB) и фонд Suva за застраховка срещу злополука.
Повече от Investment&Pension Europe

Няма коментари:

Публикуване на коментар