Търси насочено информация за актюерски новини

вторник, 17 февруари 2015 г.

XBRL генератор, толкова лесно, като база данни



Необходимостта от прозрачност и контрол на финансовите институции непрекъснато се увеличава. Това е особено вярно за регламенти Solvency II, в която се отчитането пред властите и пазара играе централна роля. Освен това, събирането на данни е предназначено да помогне за сравнение финансови институции и предотвратяване на системни рискове. Следователно, процеса на отчитане по Solvency II е изправен пред няколко трудни предизвикателства:
Първо, броят на факти, които се докладват е значителен и дори може да нарасне през идните години.
На второ място, с обединяването на всички факти (данни), събрани изисква високо ниво на стандартизация на описанието на всички данни.
Трето, фактите които следва да бъдат оповестени, са многоизмерни и всеки факт е с няколко характеристики (валута, вид, година, предмет на дейност ...).
Не на последно място, факти са вкарани в мрежа от взаимни връзки и трябва да бъде в съответствие с един от друг.
Среща на всички тези изисквания, е възможно само чрез използване на общ език за описване на фактите, които са съобщени. Избраният език за застрахователният сектор, както и за банките, е XBRL.
Въз основа на единна таксономия тя има за цел да опише възможно най-точно фактите в пълната им сложност (валута, вид, година, предмет на дейност ...). Въз основа на тези описания XBRL генератори ще променят хаоса на вътрешни данни на компанията в стандартизиран идентични отчетен формат на регулатора.
Как това генериране да се случи? И по-важното е защо сме убедени, генераторът трябва да се основава на технологията на базата данни? Това са въпросите, които се дискутират в тази статия.
XBRL генератор, толкова лесно, като база данни

Няма коментари:

Публикуване на коментар