Търси насочено информация за актюерски новини

вторник, 10 септември 2013 г.

Има ли отношение църквата към Платежоспособност2 (Solvency 2)

Попаднах на едно интервю с Philip Booth публикувано в списание The Actuary

Той е вярващ католик и е писал обширно за католическото социално учение и пазарната икономика, и имал две лични аудиенци с Папа Бенедикт XVI. Той твърди, че католическата църква е много ясно за значението на семейството, частната собственост и значението на правителствената не намеса в образованието. Католиците вярват в първенството на благотворителност, а не в социална държава, което не отрича, че липсва място за социална държава.

Основен интерес на Бут е финансово регулиране. Старият животозастрахователен Закона за дружествата от 1870 работил доста добре, като той се състои от три основни елемента. 
Първо, застрахователната компания е длъжна да остави депозит (капитал). 
Второ, тя е била длъжна да публикува счетоводната и пазарна информация чрез Board of Trade.
Трето, специален режим е предвиден за ликвидация на застрахователните компании. 
През 100 годишната история, са възникнали само два фалита на компании и не е имало нито една засегната полица. Не е имало очаквания, че държавата ще се намеси за покриване на задължения.

Промените в застраховането през 1970г. и 1980г., което отчасти се дължи на законодателството на Европейския съюз, са довели като резултат заместването на актюерските решения с решения продиктувани от бюрокрацията на регулатора. "Аз не виждам никаква нужда от капиталова регулация", посочва Бут. "Финансовите институции ще се държат предпазливо при условие, че те носят риска от техните действия. Разбира се ще възникват катастрофи и трябва да има безопасен механизъм на ликвидация, но не трябва да има нормативна капиталова регулация."



Няма коментари:

Публикуване на коментар