Търси насочено информация за актюерски новини

понеделник, 20 ноември 2017 г.

EIOPA ще преоцени сценарии за наводнения за България

EIOPA информира, че възнамерява да преоцени всички сценарии за опасност / по страни, които понастоящем се съдържат в делегирания регламент за буря или наводнение ("холистичен подход за калибриране"). Земетресението и градушката няма да бъдат прекалибрирани.
Предвижда се допълнително да бъдат калибрирани следните сценарии / параметри:
- Сценарии за бури, фактори за страната: Австрия (AT), Белгия (BE), Чешка република (CZ), Швейцария (CH), Дания (DK), Франция (Ирландия, Люксембург, (NL), Норвегия (NO), Полша (PL) и Обединеното кралство (Обединено кралство);
- сценарии за наводнения, фактори за страната: Австрия (AT), Белгия (BE), България (BG), Чешката република (CZ), Швейцария (CH), Дания (DK), Франция PL), Румъния (RO), Словакия (Словения), Словения (SI) и Обединеното кралство (Обединено кралство);
- Преоценка / повторно калибриране на матрицата за агрегиране  за буря и наводнение.
- Сценарии за бури: Ще бъдат включени сценарии за Балтийско море на ниво CAT WS, за да се обхване последователно цялата северна част на ЕС (т.е. Латвия, Литва и Естония вероятно ще бъдат свързани с Финландия и Полша). Тези допълнителни калибрирания на сценарии ще бъдат използвани само за проверки на последователността, но няма да станат част от сценария за WS в делегирания регламент; Португалската буря(Windstorm) няма да се счита за "холистична рекалибриция", тъй като тя се счита за нематериална.
- Сценарии за вятърни бури: при консултациите ще има право да се представят допълнителни коментари относно сценариите за ветрови бури, които вече са прекалибрирани (т.е. Германия, Унгария, Словения, Финландия и Швеция Windstorm).
- сценарии за наводнения: при консултациите ще има право да се представят допълнителни коментари относно сценариите за наводнения, които вече са прекалибрирани (т.е. Германия и Унгария).

Моля, бъдете информирани, че ЕОЗППО ще започне процеса на повторно калибриране в петък, 24 ноември.

Няма коментари:

Публикуване на коментар