Търси насочено информация за актюерски новини

понеделник, 13 юли 2015 г.

Ще има ли унифицирана Паневропейска пенсия?

Европейският орган за застраховане и професионално пенсионно осигуряване (EIOPA) публикува документ за консултация относно създаването на стандартизиран паневропейска Personal Pension Product (PEPP).

EIOPA кани заинтересовани страни да предоставят обратна информация относно предложенията за създаването на PEPP, която се предвижда да бъде продукт за дългосрочно пенсионно спестяване .
Общата цел на предложението е да се насърчат гражданите на ЕС да спестяват пари за адекватен доход след пенсиониране чрез създаване на прост, прозрачен, икономически ефективен и надежден продукт/ти.
За да се постигне тази цел, ЕИОПА предлага създаването на хармонизирана правна рамка за вътрешен европейски пазар на PEPP. Тази рамка ще се осигурява равни условия за всички доставчици; премахване на съществуващите бариери пред трансграничния бизнес и по този начин да се улесни трансграничното предлагане на PEPPs на потребителите; както и за улесняване на многостепенен подход (стълб) до спестяване за пенсия.
По време на консултациите, на 7 септември 2015 г., ЕИОПА ще бъде домакин на публично събитие, което ще даде възможност за активен принос и да се споделят идеи за създаването на PEPP от заинтересовани страни. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар