Търси насочено информация за актюерски новини

петък, 17 май 2019 г.

Практическо въведение в стохастичното резервиране

Въведение на практикуващия в стохастичното резервиране от Алесандро Карато, магистър FIA IOA, доктор по право в Гранайн Макгуайър, доктор на науките ФИАА, Робърт Скарт.
PDF и HTML версиите на хартията са достъпни тук. 
Забележете, че проектът / работният документ подлежи на промяна и валидността на всяка информация трябва да бъде проверена с автора.

"........Едно от предимствата на детерминистичните методи е, че те произвеждат един отговор (т.е. самата актюерска най-добра оценка или ABE), която е лесна за разбиране и съобщаване на управлението. Освен това те обикновено позволяват включването на външни преценки / познания в оценката на запазването по доста прозрачен начин, тъй като стохастичните предположения не са необходими.
Ключовата слабост на детерминистичните методи е, че те предоставят малко разбиране за нивото на несигурността, свързана с АБЕ. Тестването на сценариите и чувствителността може да даде известна представа за променливостта на резервите, но пълна картина на променливостта не е възможна. За това е необходим стохастичен модел..........."

Markus Gesmann 

Няма коментари:

Публикуване на коментар