Търси насочено информация за актюерски новини

петък, 29 август 2014 г.

Актюерите и новите технологи

Това е работа на актюер да предскаже различни събития. Светът се е променил много, и никога по-бързо, отколкото през последните пет години. Станахме свидетели на възхода на социалните медии, "crowd-funding, wearable gadgets, telematics and the concept of ‘the quantified self’. От всичко това актюерите трябва да бъдат най-развълнувани, но и най-предпазливи защото партньорството между технологии и услуги, позволяват на потребителите да проследяват аспекти на тяхната работа и централно съхранение на данни.

Устройствата генерират много данни

Актюерите обичат данни. Това е нашият живот кръв. Това е горивото за нашите мисли, нашите модели, и това помага за формирането на експертни становища относно дългосрочните рискове. Актюерите се считат за майстори на данни и извличане на прозрения от данни. Проблемът е, че за последните 50-100 години, не се е променило много що се отнася до живота на данни актюери да се види - възраст, пол, статус пушач, ИТМ, професия, медицинска история, например.

С революцията на индивидуалния мониторинг на здравословното състояние на населението, ние сме свидетели на толкова много повече информация отразена по нови начини. Това е вълнуващо, като това означава, актюери навлизат в период на възможности и преоткриване.

Мобилните технология са в състояние да предоставят данни в милисекунди. FitBit, дейност тракер устройство с активирана безжична връзка, може да се идентифицира от възраст, пол, височина (да изчислите дължината стъпка) и тегло (повечето потребители да записват теглото си). Тя също има приложни програмни интерфейси (APIs), които позволяват на трети страни да извличат всички данни от устройството, когато клиентът влиза в уебсайт, използвайки вашия Facebook вход. Това го прави много лесно да се представят данните, а също така премахва много правни пречки около това как е придобил данните, тъй като потребителят е дал изричното разрешение да го използвате.

Това означава достъп до много по-подробно ниво чрез тези API's, в сравнение с традиционното набиране на данни. Това включва анализ на съня (възможни връзки към психологически и здравни проблеми), тегло-проследяване, измервания на тялото, информационна дейност, диетични профил и повече. Технологията може да помогне за подобряване на качеството на информацията и намаляване неразгласяване и измами. Тя дава възможност за по-точни измервания, и непрекъснато проверка на данни може да се извършва за определен период от време. Тези нови данни могат да бъдат използвани за разработване на нови продукти и да направи по-добри решения за поемане на рискове.

Помислете за някой кандидатства за полица с здравен индекс BMI от 29.8. Това го характеризира като лице с наднормено тегло и затлъстяване. Какви условия бихте предложили? Стандартните цени, допълнителна премия или отказ на покритие?



- Вижте повече на:



Appliance of science | The Actuary, official magazine of SIAS and The Actuarial Profession

Няма коментари:

Публикуване на коментар