Търси насочено информация за актюерски новини

понеделник, 16 май 2011 г.

Защо Австралия обича актюерите

16-ти май 2011
Simon Mortlock
Източник: www.efinancialcareers.com.au
Много от застрахователните компании се нуждаят от нови актюери, но поради редица различни причини, съществуват проблеми с намирането им.
"Актюерската функция не може да се дублира и това е от критично значение за бизнеса", казва Греъм Брадли, регионален мениджър в Markssattin. Освен това, последните природни бедствия изискват разработването на нови модели в застраховането, които следва да бъдат разработени.
Но докато необходимостта от актюери е висока, броят на активните кандидати на пазара не се намира. "Това не е огромен недостиг, но търсенето определено изпреварва предлагането", казва Крейг Флетчър, управител, операции, Robert Walters.
Бариерите за навлизане на пазара са значителни, като се има предвид академично и професионално обучение, необходими за одобряването като актюер. Това ограничава много хора от изпълняване на функциите.
Дори тези, които отговарят на условията могат да бъдат привлечени в по-изгодна роля в банковия сектор, казва Брадли. Оставайки в застрахователно предприятие обикновено означава само, че ще остнат в една заплатна група. "Нови квалифицирани актюери, понякога се насочват към отделите за анализ в банките, което повишава търсенето, тъй като са необходими хора за да ги заменят", добавя той.
За появата на фактор за актюерски недостиг е, че Сингапур, който се разраства като застрахователен център, привлича актюери от Австралия, казва Патрик Тан, консултант, Key International Search & Consulting, Сингапур. Основните математико-актюерски умения могат да се пренасочат към други пазари.
В основата на всичко това е фактът, че професията е сравнително лоялна - на много актюери, просто не им харесва да сменят работата си твърде често.
"Фирмите ги намират за трудни за наемане. Актюерите се познават и не искат да изгарят мостове с прибързана промяна на работодателя си. Те обикновено имат свои собствени мрежи за намиране на работа чрез препоръки ", казва Флечър.
Друга фирма за подбор на персонал, която пожела анонимност, казва че Suncorp и IAG са на пазара за търсене на актюери.

Няма коментари:

Публикуване на коментар