Търси насочено информация за актюерски новини

петък, 21 февруари 2014 г.

Заплатите на специалистите по застрахователен риск се покачват

Insurance risk professionals see wages rise 30%
Източник: www.insuranceerm.com

20 February 2014
Published in: UK, People
Companies: Robert Walters, PRA, FCA

Заплатите на риск менажери , одитори и контрольори професионалисти, работещи в застрахователния сектор са се увеличили с около 30% през изминалата година , според фирма консултант за набиране на професионален персонал Robert Walters http://www.robertwalters.com/  .
Промяната в регулаторните очаквания и развиващите се бизнес стратегии създава свежо търсенето на тези роли , заяви базираната в Лондон компания .
Яснота около датата на изпълнение на Платежоспособност II означава, че много застрахователи ще търсят за изграждане на екипи за постоянна собствена оценка на риска и платежоспособността ( ORSA ) и управление риска на предприятието ( ERM ) тази година.
"Внедряването и развитието на ORSA и  ERM е определящата причина за нуждите от наемане в целия пазар. Въз основа на планиране на ресурсите , извършена от фирми в Q4 на миналата година, е много вероятно търсенето да се увеличи през Q2 и Q3....... ", каза Ричард Джонсън, консултант в Robert Walters .
На много от специалистите , необходими за запълване на тези жизненоважни роли вече им е осигурена нова позиция през 2013 г. , което ги прави по-труден източник за години напред .



Няма коментари:

Публикуване на коментар